GameNight
TVspelsjam IX
Digital Spelkultur
Super Smash Bros Ultimate
Vi förbehåller oss rätten till förändringar.

Max antal deltagare: 64 stycken (32 lag)
Estimerad turneringstid: 5 1/2 timme pool+kvartsfinaler. 1 timme (Semi-final + finaler)
Utrustning: Tid beräknat på 4 st stationer. Ju fler desto kortare tid.

2-on-2
Bäst av 3 (bäst av 5 i finalerna).
Pooler – Spelarna delas in i ”pooler” där alla lag spelar mot varandra.
All-Star and Amateur Bracket - Efter pools så kommer spelarna att delas in i två olika turneringar baserat på placeringen i pooler. De två lagen med bäst resultat från varje pool går vidare till All-Star Bracket, de på plats tre och fyra går vidare till Amateur bracket.
Double Elimination Bracket – Det finns två brackets, Winners och Losers. När ett lag förlorar i Winners hamnar laget i Losers bracket, förlorar laget i losers så är laget ute ur turneringen. Detta kan ses som att varje lag har ett ”extra liv”.
3 stocks (liv), 7 minuters time limit.
Om tiden tar slut och båda lagen har lika många stocks kvar, vinner det laget som sammanlagt har lägst procent. Om båda lagen har lika mycket stocks och procent spelas en ny match med bara ett stock vardera. Sudden Death spelas inte!
Inga items, Final Smash meter eller Handicap är tillåtna.
Blind Pick är ett möjligt val. Blind Pick betyder att spelarna berättar för en tredje part vilken karaktär de tänkt spela som innan de väljer dem i spelet. Tredjeparten bekräftar så att båda lagen väljer de karaktärer de har sagt.

Banor som får användas:
Starter stages
- Final Destination*
- Battlefield
- Smashville
- Pokémon Stadium 2
- Town and City
Endast counterpick
- Kalos Pokémon League
- Castle Siege
- Yoshi’s Island: Brawl
*Omega eller Battlefield-versioner av valfri bana kan användas istället för vanliga Final Destination respektive Battlefield
Samtliga av dessa ovanstående banor spelas med Stage Hazards av!
ALLA ANDRA BANOR ÄR BANNADE!

Spelarna kör sten sax påse om vilka som väljer bana första matchen; Vinnarna får ta bort en bana, förlorarna tar bort två banor och vinnarna väljer från de två kvarvarande banorna. Vinnarna av matchen får utesluta en bana (i alla set där det spelas bäst av 3) och förlorande laget väljer bana till nästa set. Sedan väljer vinnande laget av senaste matchen sina karaktärer och sist väljer förlorande laget i senaste matchen sina karaktärer innan matchen börjar (detta kallas Slob Pick).

Förlorande laget får välja mellan de tidigare nämnda banorna (även counterpick), dock inte den senaste banan som laget har spelat och vunnit på, om inte båda lagen går med på annat (modified Dave’s stupid rule).
Alla set spelas bäst av tre, förutom top 4, som spelas bäst av 5.

För att läsa om alla officiella regler så kan ni gå in på denna länk:
https://docs.google.com/document/d/1gg_56fxDZG88YYglILiG29CcGUZc-H5yw_szFIIrJLE/edit